VOCAAL ENSEMBLE COL CANTO

DIRIGENT / KOORLEDEN

Joyce  Hoohenkerk - Stroom

Joyce Hoohenkerk - Stroom

  

dochter van de Joodse filmactrice Betty Brent, (dertiger jaren) studeerde hoofdvak solozang o.a. aan het Conservatorium te Amsterdam. Zij volgde regie, compositie, opera-interpretatie, koor- en orkestdirectie bij respectievelijk Jacqueline Jacobi,Robert Heppener, Johannes den Hertog en de Oostenrijkse dirigent Anton Marik. Opera- enscenering en regie bij de Duitse acteur en regisseur Hans Korthe.

Joyce is een gediplomeerd zangpedagoog. Aanvang jaren zestig begon Joyce Stroom's glanzende carrière als opera- en concertzangeres. Zij zong Oratoria, Passionen en Cantates en gaf in de periode 1964 tot 1977 liederenrecitals bij de AVRO, NCRV, Radio Adelaïde (Australië), Free Europe en Bayerische Rundfunk. Ook maakte zij in die periode LP's met de Tsjechische componist Václav Výtvar.

Na 1977 trad zij in het buitenland veelal op onder de naam van haar echtgenoot Hoohenkerk en werkte ze o.a. in Duitsland, Zwitserland en Italië als gastsoliste bij diverse operahuizen en concertpodia. Zij zong grote rollen waaronder Norma in de gelijknamige opera van Bellini, Leonora in La Forza del Destino van Verdi en vertolkte verschillende personnages in opera's van o.a. Beethoven, Mozart, Bizet, Gluck, Smetana en Tsjaikofski. Zij werkte met bekende dirigenten en begeleiders zoals Zdenek Mácal, Rainer Koch, George van Renesse, Rudolf Jansen enz. Zij zong met Annette de la Bije, Cora Canne Meijer, Henk Smit, Max van Egmond, Peter van der Bilt, David Johnston, Paolo Gorin en anderen in binnen en buitenland.

Begin 1997 richtte Joyce met een deel van haar toenmalige zangstudenten, Vocaal Ensemble Col Canto op waarmee zij concerten en concertante - als gespeelde opera-uitvoeringen geeft. In mei 2000 richtte zij  
Jiddisch ensemble Besimche op waarmee zij ook regelmatig concerten geeft en schrijft voor dit ensemble nieuwe en eigen arrangementen.


SOPRANEN I / II

Marion Schoutsen - Lisette Luykx - Christiane Kuby - Annelies Pijnenburg

ALTEN I / II

Marjo Hendriks - - Akke de Blauw - Tineke van Pietersom - Hadassah Kann

TENOREN I / II

Herman Wesselink - Rein Kistemaker - Klaus Blömer - John Kool

BASSEN I / II

Arnold Beauchampet - Seerp de Blauw - Paul Terborg - Tom Boekman